Kalkınma ve İhtisaslaşma Programı kapsamında pilot olarak seçilen Bingöl Üniversitesi’nde düzenlenen 2. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması’nda dereceye girenlerin ödülleri, düzenlenen törenle verildi. Yoğun  katılımın olduğu yarışmada dereceye girenlere ödülleri Bingöl Valisi, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş tarafından verildi.

Bingöl Üniversitesi ve Bingöl İli Arı Yetiştiriciliği Birliği tarafından Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen törene Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Altunhan, Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü Zekeriya Erdurmuş, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Topal, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Prof. Dr. Hasan Çiftci ile Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Sayın Ziya Şahin, Bingöl İli Arı yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer,  kurum amirleri, arıcılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, bal yarışmasında dereceye girenlerin gençlerden oluşmasının arıcılığın geleceği için ümit verdiğini ifade etti. Vali Ekinci, Bingöl Üniversitesi’nin Bingöl balına yaptığı katkı nedeniyle başta Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak olmak üzere, PİKOM üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

BAL YARIŞMASI BİRİNCİSİ BELLİ OLDU

Toplam 63 arıcının başvurduğu bal yarışmasında, bal numuneleri tamamen gizlilik, etik ve objektif kriterler çerçevesinde, standartlara uygun analizler ve duyusal testlere göre değerlendirildi ve programın sonunda bal yarışmasında dereceye giren isimler açıklandı. Yarışmanın birincisi Bingöl Merkez Guldar bölgesinden Kenan Bahadır, ikinci  Genç Çotla bölgesinden Sadullah Belgin ve üçüncü Yayladere Sülbüs bölgesinden Metin Batıdan oldu. İlk üç isime plaket ve ödülleri takdim edildi.

Programda ayrıca, en genç kadın ve erkek arıcı ile en emektar erkek ve kadın arıcıya da plaketleri takdim edildi.