“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında pilot üniversite olan Bingöl Üniversitesi çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Şifa kaynağı Bingöl balının tanınırlığının artması çerçevesinde  2018 yılından bu yana  Bingöl Üniversitesi ve Bingöl Arı Yetiştiricileri Merkez Birliğinin işbirliği ile gerçekleştirilen Bingöl bal yarışmasının bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek. “3. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması” na  katılmak isteyen arıcılarımızın 01-18 Eylül tarihleri arasında bal numunelerini Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Merkez Birliğine elden teslim etmeleri gerekmektedir. Sonuçları 04 Kasım 2020 tarihinde açıklanacak yarışmanın başvuru kuralları ise şu şekilde:

: