PİKOM (Pilot Üniversite Koordinasyon Merk Birimi) bünyesinde Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Damızlık Saf Kafkas Melezlerinin Üretimi Projesi” kapsamında kursiyerlere ana arı yüksük kalıbı yapımı ve larva transferi uygulamalı olarak gösterildi.

Kursiyerler daha sonra  yapılan yüksüklere ana arı  üretim yöntemlerinden olan larva transferi için  proje yürütücüsü Doç Dr. Nevzat Esim’in öncülüğünde, Ziraat ve Veteriner Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği’ne götürüldü. Burada kursiyerlerle birlikte kurs eğitmeni Öğretim Görevlisi Münire TURHAN’ın rehberliğinde larva transferi yapılan  yüksükler  kovanlara koyuldu. Yapılan uygulamalar ile arıcılara ticari olarak ana arı üretiminin nasıl yapılacağı gösterildi.