Üniversiteleri Bölgesel kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında Pilot seçilen 5 Üniversite Rektörü ve Bingöl Valisi Kadir Ekinci’nin katılımıyla Bingöl Üniversitesinde “Pilot Üniversiteler Toplantısı” düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Sosyal Tesisler Toplantı Salonundagerçekleştirilen Pilot Üniversiteler Çalıştayı’na Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi ile birlikte Pilot Üniversite seçilen Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş da katıldı.Çalıştayaprojelerden sorumlu Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Pikom Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Meral ve PİKOM ekibi de katıldı.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, pilot üniversite rektörlerini Bingöl’de ağırlamadan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, “Arıcılık ve ekonomik değeri yüksek bitkilerin Bingöl için ayrıcalıklı ve özel bir konu. Emek veren bütün hocalarımıza teşekkür ederim. Programın ilimiz ve ülkemizin geleceğine katma değer yapmasını, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÇalıştaydaBölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında planlanan projelerin hayata geçirilmesi sırasında yaşanan sorunlar, çözüm önerileri, iç ve dış paydaş ilişkileri, bölge odağının belirlenmesi ile paydaş ilişkilerinin kurulmasında yaşanan zorluklar, üniversitelerin geldiği aşama ve süreçler ele alındı. Program, rektörlerin kendi üniversitelerindeki projelerle ilgili değerlendirmelerini yapması, daha güzel sonuçlar alınması için bundan sonraki süreç ile ilgili görüşlerini dile getirmeleri ile sona erdi.