Bingöl Üniversitesi Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü ve Bingöl İŞGEM yürütücülüğünde ve Fırat Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Avrupa Birliği Proje Yazma Eğitimi sona erdi.

Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda 18 Eylül 2019 Çarşamba günü başlayan eğitim PİKOM öğretim üyelerinin de aralarında bulunduğu akademisyenler ve konuyla ilgi araştırmacıların yoğun katılımlarıyla gerçekleştirildi.Program kapsamında HORİZON 2020 AB Çerçeve Programları (Horizon 2020) ve EUREKA Uluslararası İşbirliği Platformları, Proje Tipleri ve Fonlama Modelleri, Ortak Arama Yöntemleri, TÜBİTAK Destekleri ve Uygulamalı Proje Yazımı alanlarında AB Proje Danışmanı Hazal Bedir tarafından 4 gün boyunca toplamda 32 saatik eğitim verildi. 21 Eylül 2019 tarihinde sona eren uygulamalı proje yazımı eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılara sertifika takdimi ile son buldu.