BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
16 Kasım 2017, Perşembe
 Dış Değerlendirme Takımı, Son Toplantısını Yaparak Üniversitemizden Ayrıldı YÖK Kalite Kurulu tarafından görevlendirilen ‘Dış Değerlendirme Takımı’ Pilot Üniversite kapsamında Üniversitemizi 12-15 Kasım tarihleri arasında ziyaret ederek, bir dizi değerlendirme toplantısı yaptı. Son toplantısını Çarşamba günü yapan takım, Üniversitemizden ayrıldı.
Dış Değerlendirme Takımının 12 Kasım Pazar günü başlayan değerlendirmeler kapsamında, 13 Kasım Pazartesi günü senato salonunda ilk değerlendirme toplantısını yaptı. Toplantıya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, Genel Sekreter, PİKOM (Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi) ekibi ve senato üyeleri katıldı. Bu toplantının akabinde Daire Başkanları, Fakülte Sekreterleri, Enstitü Sekreterleri ve Yüksekokul Sekreterleriyle de bir bilgilendirme toplantısı daha yapıldı. Toplantılarda karşılık fikir alışverişinde bulunularak, üniversitemizin “Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma Alanı”nda ‘Pilot Üniversite’ seçilmesinden dolayı yapılanlar ve gelecekte yapılması planlananlar hakkında bilgiler sunuldu.
Genç MYO’da toplantı
13 Kasım Pazartesi günü öğleden sonra Üniversitemiz Genç Meslek Yüksekokulu toplantı salonunda, Dış Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Uğur Kölemen başkanlığında yapılan toplantıya, Yüksekokul Müdürü ve öğretim görevlileri katıldı. Toplantı öncesi öğrencilerle beraber yemek yiyen takım üyeleri, öğrencilerle sohbet etti.
Dış paydaşlarla toplantı
Dış Değerlendirme Takımı ziyaretin ikinci gününde 14 Kasım Salı günü sabah ilk toplantısını Üniversitemizin dış paydaşlarıyla yaptı. Senato Salonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Bingöl Valisi Ali Mantı’nın yanı sıra, Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sugü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Genel Sekreter Doç. Dr. Abdullah Taşkesen, Dış Değerlendirme Takımı, Rektör danışmanları, PİKOM ekibi, STK’lar, Bingöl İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü, Bingöl Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü, Bingöl Orman ve Su İşleri Müdürü, Bingöl Ticaret İl Müdürü, Bingöl Organize Sanayi Bölgesi Müdürü, Bingöl Çalışma ve İş Kurumu Müdürü, Bingöl KOSGEB İl Müdürü, Bingöl Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü, Bingöl Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, Fırat Kalkınma Ajansı, Bingöl Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı ve üniversitemizin akademik ve idari personeli katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Üniversitemizin Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma Alanında Pilot Üniversite seçilmesinin ilimize ve bölgemize yapacağı katkıları anlatarak, “Dış Değerlendirme Takımı, üniversitemiz birimlerinin adeta bir fotoğraflarını çekerek, bizi detaylı bir değerlendirme sürecine tabi tutmaktadır. Bu sürecin yararlı olacağını düşünüyorum” dedi. Üniversite En Büyük Değerimizdir”
Toplantıda söz alan Vali Ali Mantı, böyle bir toplantı düzenlenmesinden dolayı teşekkür ederek “Üniversite bizim en büyük değerimizdir. Pilot üniversite olarak tarım konusunda, bal konusunda ve endemik bitkiler konusunda iyi tercih yapılmış. Karar verenlere teşekkür ediyorum. Bizdeki iyi niyeti, birlik ve beraberlik ruhunu üniversite ile birlikte harmanlarsak, daha güzel işler başarırız hepimiz. Hepimizin üniversitemize katkısı olacak ve üniversitemizin beklentilerin üstesinden geleceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.
“Bu bir denetleme değil, dostane destek sürecidir”
Dış Değerlendirme Takım Başkanı Prof. Dr. Uğur Kölemen toplantıda yaptığı konuşmada, “Bu dış değerlendirme süreci, bir denetleme değil, dostane bir destek süreci olarak düşünülmelidir. Burada Sayın Valimizin katılımı bizleri onurlandırmıştır. Paydaşlarla bu süreç daha güçlü olacaktır” ifadelerini kullandı. Toplantıya katılan paydaş temsilcileri, konuşmalarında ‘Pilot Üniversite’ kapsamında planlanan arı ve arı ürünleri ile ekonomik değeri yüksek bitkilerin tespiti konularının kendilerini heyecanlandırdığını ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.
Fakülte, Yüksekokul ve MYO’lar ile toplantı
Dış Paydaşlarla yapılan toplantı sonrasında sırasıyla Ziraat Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Enstitüler, Meslek Yüksekokulları idarecileri ile bir toplantı yapıldı. Bu toplantıdan sonra da doktora, yüksek lisans, lisans ve önlisans öğrencileri ve idari birim personelleriyle de toplantılar yapıldı.
14 Kasım Salı akşamı PİKOM ile toplantı
Üniversitemiz Rektörlük Binası PİKOM Toplantı Salonunda, Dış Değerlendirme Takımı Başkanı Prof. Dr. Uğur Kölemen başkanlığında yapılan toplantıya, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan ve Doç. Dr. Cihat Yaşaroğlu, PİKOM Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan Meral, Fen Edebiyat Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Mehmet Çiftçi, Veteriner Fakültesi Vekil Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Gül, Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lütfi Behçet, BÜSEM Müdürü Doç. Dr. Nevzat Esim, Yrd. Doç. Dr. Halim Tatlı, Arıcılık Araştırma Çalışmaları ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Mehmet Ali Kutlu, Bingöl Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer ve PİKOM görevlileri katıldı.

Dış değerlendirme Takımı Kimlerden Oluştu?
Başkanlığını Giresun Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Kölemen’in yaptığı Dış Değerlendirme Takımında, İTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tüzin Baycan, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Rıfat Vural ve Doç. Dr. Oytun Okan Şenel ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Cuma Ay yer alıyordu.

Selahaddin-i Eyyubi Mah. Aydınlık Cad. No: 1 Posta kodu: 12000 Bingöl /TÜRKİYE Tel: (0426) 216 0012, Dahili:3460 – 3490 – 3489 bingolunibasinyayin@gmail.com       basinyayin@bingol.edu.tr