ALTERNATİF BALLI LEZZETLER AR-GE FAALİYETLERİ BAŞLADI

“Çalışkan Arı, Üretken Kadın, Kaliteli Bal” adlı PİKOM projesi kapsamında alternatif ballı lezzetler oluşturmaya yönelik mutfak uygulamaları başladı.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Fatma Esen’in yaptığı “Çalışkan Arı, Üretken Kadın, Kaliteli Bal” projesinde kadınların etkin şekilde yer aldığı uygulamalar devam ediyor.  Bu doğrultuda Doç. Dr. Üzeyir Kement'in öncülüğünde yerel yemeklerde bal kullanılarak alternatif ballı yiyecekler geliştirmek için çalışmalar başladı. Etkinlik ile tadım sonrası uygunluğuna onay verilen alternatif ballı yiyeceklerin yapımının kadın girişimcilere öğretilerek hem yerel hem de ulusal düzeyde yaygınlaştırılması amaçlanıyor.