" Ana Arının Koloni İçin Önemi, Yetiştirilmesi ve Yapay Tohumlanması" Konulu Webinar Düzenlendi

Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (BÜAGEM)Türkiye'nin arı alanında çalışan akademisyenlerini bir araya getirmeye devam ediyor. Her ay düzenlenen Webinarların Haziran ayındaki konuşmacısı Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Hayvan Yetiştirme Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Aziz GÜL oldu. Moderatörlüğünü BÜAGEM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sedat Yelkovan'ın yaptığı " Ana Arının Koloni İçin Önemi, Yetiştirilmesi ve Yapay Tohumlanması" başlıklı Webinar'a çok sayıda akademisyen katıldı. Doç. Dr. Aziz Gül gerçekleştirdiği sunumun ardından katılımcılar tarafından sorulan soruları yanıtladı.

Aziz Gül Kimdir?

Doç. Dr. Aziz GÜL Lisans derecesini Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde, Yüksek Lisans ve Doktorasını Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Anabilim dalında tamamlamıştır. Doçentlik unvanını Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü'nden almıştır. Temel araştırma alanları arasında arı ve ipekböceği yetiştiriciliği, bal analizleri, ana arı yetiştiriciliği ve yapay tohumlama, bal arısı ıslahı, bal arısı spermlerinin dondurulması yer almaktadır. Sperm Azi konusunda 2012 yılında Arizona State Üniversitesi'ne 3 ay, 2016 yılında ise Washington State Üniversitesi'ne 15 ay çalışma ziyaretinde bulunmuştur. Halen Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesinde doçent olarak görev yapmaktadır.