DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2022 Yılı Proje Başvuruları Toplantısı Yapıldı

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı 2022 yılı proje başvuruları toplantısı 10 Kasım Çarşamba günü Üniversitemizde gerçekleştirildi. Proje başvuruları toplantısına; Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, DAP Bölge Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. Ramazan Solmaz ve Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan, Üniversitemiz Genel Sekreter Vekili Öğr. Gör. Mesud Öğmen,  DAP Bölge Başkanlığı’ndan uzmanlar ve Üniversitemizden akademisyenler katıldı. Gerçekleştirilen toplantı sonrasında DAP Bölge Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen PİKOM (Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi) Birimine ziyarette bulunarak laboratuvarlarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

“DAP Bölge Başkanlığı İle Sürekli Temas Halindeyiz”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, DAP Bölge Başkanlığı ile sürekli temas halinde olduklarını belirtti. Rektör Çapak, DAP Bölge Başkanı ve DAP uzmanlarının her daim kendilerine destek verdiklerini ifade ederek, “Sağ olsunlar ne zaman yardıma ihtiyacımız olursa, DAP Başkanı ve uzman ekibi her daim projelerimize destek oldular. DAP Başkanımıza üniversitemizde böyle bir toplantı yapma talebimizi ilettiğimizde olumlu karşıladı ve bugüne nasip oldu. DAP Başkanımıza ve Uzman arkadaşlarımıza bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi

“Bölgedeki Potansiyeli Ortaya Çıkarmanın Peşindeyiz”

DAP Başkanlığı olarak bölgedeki potansiyeli ortaya çıkarmanın peşinde olduklarına dikkat çeken DAP Bölge Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen,  “DAP olarak sadece kendi alanında değil, bölgedeki diğer kamu kurumlarının da yaptığı yatırımları incelmekteyiz. Asıl olarak kırsal kalkınmayı esas alan bir kurumuz. Dolayısıyla tarım, hayvancılık, bitkisel üretim ve tarımsal sulama gibi alanlarda destek verip, bölgedeki verimi artırmak ve buna paralel olarak gelir düzeyini ve kalitesini artırmak için çalışmaktayız” şeklinde konuştu.

Toplantıdan sonra DAP Kalkınma İdaresi Başkanlığı Heyeti, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak eşliğinde; Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi Birimini, Üniversitemiz Hayvan Hastanesini ve yakın zamanda temeli atılan Arı Kompleksini ziyaret ederek birimler hakkında bilgi aldı.