"Tarım ve Orman Bakanlığı ile Potansiyel İş Birliği Fırsatları Programı” Konferansı Gerçekleştirildi

“Tarım ve Orman Bakanlığı ile Bingöl Üniversitesi Potansiyel İş Birliği Fırsatları Programı” Bingöl Üniversitesi Fuat Sezgin Kongre Salonunda, Tarım ve Orman Bakanlığı Müşaviri Dr. Ali Recep Nazlı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Konferansa Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Prof. Dr. İ. Yasin Erdoğan, Genel Sekreter Öğr. Gör. Mesud Öğmen, İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, üniversitemiz akademik birim yöneticileri, akademisyenler ve ilimiz özel sektör temsilcileri katıldı.

“İlimizin ve Bölgemizin Potansiyellerini Ortaya Çıkarmaya Çalışacağız”

Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Çapak, “Tarım ve Orman Bakanlığı ile Üniversitemiz iş birliği içerisinde ilimizin ve bölgemizin potansiyellerini ortaya çıkarmaya çalışacağız. Bu programlarla,  Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte çok yol kat edeceğimizi düşünüyorum. Geçen yıl bakanlığımızı ziyaret ettiğimizde Bakan Yardımcımızın başkanlığında, Genel Müdürlerimizle toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda istişarelerde bulunduk ve toplantıya katılan Bakanlık yetkilileri, Bingöl Üniversitesi ile her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade ettiler. Bugün de Bakanlığımızdan bizlere katkı sunmak için Dr. Ali Recep Nazlı Bey aramızda. İlimizi ve bölgemizi iyi bilen bir kişi. Bizleri kırmayıp davetimizi kabul eden Dr. Ali Recep Nazlı beye teşekkür ederim. Ayrıca üniversitemize ve ilimize sağlamış oldukları katkılardan dolayı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’ye hassaten teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“Hangi Projelerde İşbirliği Yapacağımızı İstişare Ediyoruz”

Tarım ve Orman Bakanlığı Müşaviri Dr. Ali Recep Nazlı, “Konuşmama başlamadan önce Bakanımız ve Bakan Yardımcılarımızın selamını iletmek istiyorum. Bingöl Üniversitesi Rektör’ü Prof. Dr. İbrahim Çapak hocam Ankara’ya geldiğinde, Bingöl için Bingöl Üniversitesi için birçok kurumu ve bakanlıkları ziyaret ediyor. Tabi bunlar içinde bakanlığımız Tarım ve Orman Bakanlığı da var. Bizleri ziyaret ettiğinde bakanımız, bakan yardımcılarımız ve genel müdürlerimizle yaptığı görüşmelerde Bingöl Üniversitesi ile Bakanlığımız neler yapabilir, hangi projelerde iş birliği yapabilir gibi konularda fikir alışverişinde bulunuyoruz.  Bu konferansımızda da; Bakanlığımız ile Bingöl Üniversitesi arasında ortak neler yapabileceğimiz, hangi çalışmaları yürütebileceğimiz, hangi iş birliği alanlarında neler ortaya koyabileceğimiz hakkında bilgi sunacağım. Yapacağımız çalışmaların esas noktası; ilimizin ve bölgemizin ekonomisine ve tarımına destek olmaktır” ifadelerini kullandı.

Dr. Nazlı, Bingöl için yapılacak çalışmaların önemli bir paydaşının da Bingöl Üniversitesi olduğunu ifade ederek, “Gerçekleştireceğimiz projelerle bölgemizin çiftçisini, özel sektörünü, üreticisini yani tarım ve kırsal kalkınma sektör temsilcilerini bağlamalı. Yapacağımız iş birliklerinin çıktısı, bu sektörlere fayda sağlaması lazım. Özellikle Bingöl’de arı yetiştiricileri desteklenerek, Bingöl balı hak ettiği değeri almalı ve ülkemizin önemli arıcılık merkezlerinden bir olmalı” dedi.

Konferans, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. İbrahim Çapak tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı Müşaviri  Dr. Ali Recep Nazlı’ya plaket takdim edilmesi ile sona erdi.