Kamu  üniversite sanayi işbirliği(KUSİ) heyeti ve  PİKOM birimi bir araya geldi.  Bingöl Üniversitesi PİKOM Koordinatörü Prof. Dr. Ramazan MERAL başkanlığında yapılan bu toplantıya; Bingöl Üniversitesiden Öğr. Gör. Veysel SÜZERER, Dr.Öğr.Üyesi Üsame DEMİR, Öğr. Gör. Mehmet Ali KUTLU,Bilim  Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü M. Mesut İLHAN ve Mühendis İlyas KARAMAN  ,İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden Mühendis  Bedrettin BOR, KOSGEB İL Müdürü Naci ÖZDEMİR,   Fırat Kalkınma Ajansından İsa TELİMEN ve Ercan SARAÇ, Bingöl Ceza ve İnfaz Kurumundan Alaatin BULUÇ ve Naci AYKUT, Bingöl TSO Genel Sekreteri Abdullah DURAN,Bingöl Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Fatih BECERİKLİ katıldı.

Toplantı KUSİ ve PİKOM faaliyetleri özetlendi.Ortaklaşa yapılabilecek konular üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

Başlıca görüşülen konular;

– Coğrafi İşaretleme Sürecinde Bingöl balının durumu,

-Sanayi odaklı yüksek lisans ve doktora tez konularına ağırlık verilmesi

-Cezaevi hükümlülerine Arıcılık konusunda eğitim verilmesi, ayrıca iş kurma destek tanıtımları ve girişimcilik kurslarının verilmesi