Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı kapsamında Bingöl Üniversitesi ve Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü İşbirliği bünyesinde 07- 09 Ocak 2020 tarihleri arasında Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Biriminde (PİKOM) görev yapan Dr. Öğr. Üyesi Duygu Nur Çobanoğlu ve Öğr. Gör. Deniz Canlı tarafından Palinoloji eğitimi verildi.

Eğitime Ankara Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünden Kimyager Sevil YİĞİT ve Yüksek Ziraat Mühendisi Adem Murat YILMAZ katıldı. Eğitim kapsamında polen morfolojisi ve balda polen analizi uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitim PİKOM Toplantı Salonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz’ın başkanlığında ve PİKOM Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Yasin DEMİR’in eşliğinde Kimyager Sevil YİĞİT ve Yüksek Ziraat Mühendisi Adem Murat YILMAZ’ a katılım belgelerinin verilmesi ile sona erdi.