Bingöl Üniversitesi, Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi (PİKOM) ve Sanayi Teknoloji İl Müdürlüğü iş birliği ile ‘Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Semineri’ düzenlendi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda verilen seminere Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcılarımız Prof. Abdullah Taşkesen, Prof. Dr. Hasan Çiftçi ve Prof. Dr. Ramazan Solmaz, Genel Sekreterimiz Prof. Dr İbrahim Y. Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü  Mesut İlhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdürü, Fırat Kalkınma Ajansı, KOSGEB, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Odalar, akademisyenler, öğrenciler, girişimciler ve konuya ilgi duyan vatandaşlar katıldı.

Patent, marka, faydalı model ve coğrafi işaret konularındaki güncel gelişmelerin ve prosedürlerin anlatıldığı seminere konuşmacı olarak Türk Patent Sınai Mülkiyet Uzmanları Dr. İbrahim Yaşar ve Gonca Ilıcalı katıldı. Sayın Dr. Yaşar ve Ilıcalı seminerde Pilot Üniversite kapsamında elde edilebilecek muhtemel yerel ve yenilikçi ürünlerin coğrafi işaretleme ile tescillenmesi, markalaşması ve patent alınma süreçleri ile ilgili bilgilendirmeler yaparak özellikle Bingöl’de faaliyet gösteren girişimcilere, sanayici ve vatandaşlarımıza yönelik patent, marka, faydalı model ve coğrafi işaret gibi sınai mülkiyet hakları konularında güncel gelişmeler ve prosedürlerle ilgili açıklamalarda bulundular.

.