“Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında ihtisaslaşma alanlarında seçilen yükseköğretim kurumlarının tecrübe paylaşım toplantısı Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bingöl Üniversitesi Senato Salonunda düzenlenen programa; Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Bingöl Belediye Başkan Vekili Ahmet Altunhan, YÖK (Yüksek Öğretim Kurumu) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Topal, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, ihtisas üniversitelerinin rektör yardımcıları, koordinatörler ve akademisyenler katıldı.

“YÖK’ün Hedefi Kalite Odaklı Bölgesel Kalkınma”

İhtisaslaşma alanlarında seçilen yükseköğretim kurumlarının tecrübe paylaşım toplantılarının önemine değinen YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, ” Yükseköğretim sisteminde birçok yenilikçi uygulama hayata geçirildi. Pilot üniversitelerin yaptığı çalışmalara Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da çok önem vermektedir. YÖK olarak hedefimiz kalite odaklı bölgesel kalkınma. Kalite odaklı kalkınmayı da Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi ile sağlayacağız. Pilot üniversitelerimizde ve ürettikleri projelerden beklentimiz yüksek. Bu beklentilerimizi karşılayacak uygulamalar başladı. 2016 yılında beş, 2018 yılında da beş olmak üzere on üniversite ile sürece devam ediyoruz. Bu toplantılarımızın amacı ilk beş üniversitemizin yaptığı çalışmaları görmek ve sürece yeni başlamış olan üniversitelerimize tecrübeleri aktararak varsa sorunlara çözüm bulup yol haritalarını oluşturmaktır. Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’a bu güzel ev sahipliğinden dolayı tekrar teşekkür ederim” dedi.

Vali Ekinci, “Sürdürülebilir Kalkınmaya Çok Önem Veren Rektörümüze Teşekkür Ediyorum”

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında pilot seçilen üniversitelerin rektörlerini Bingöl’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren ve toplantının hayırlara vesile olmasını dileyen Vali Ekinci, “Bingöl Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak Hocamıza bölgesel kalkınma alanında yaptıkları katkı ve gösterdikleri çaba nedeniyle Bingöl halkı adına teşekkür ediyorum. Bingöl Üniversitesi, bilimsel açıdan sürdürülebilir kalkınmaya verdiği destekle şehrimize ve bölgemize çok önemli katkılar sundu. BU önemli toplantının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, tecrübe paylaşım toplantısıyla pilot üniversite seçildikten sonra yapılan ve yapılması planlanan çalışmaların ne kadar mesafe alındığı adına önemli olduğunu ifade ederek, “Pilot üniversite seçildikten sonra hem bilimsel alanda hem de sahada yoğun şekilde çalışmaktayız. Arıcılarımızda da çok ciddi bir güven oluştu. Pilot üniversite çalışmaları ile toplumsal fayda sağlamak için güzel projeler üretildi. Projelerimizle başta arıcılarımız olmak üzere, topluma değmek gayretindeyiz. Hepinizi burada ağırlamaktan son derece memnuniyet duydum. Toplantımız hayırlara vesile olsun” dedi.

Toplantı, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak ve diğer pilot üniversite rektörlerinin çalışmaları hakkında yaptığı sunum ile devam etti.