PİKOM (Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi) faaliyetleri kapsamında Sancak beldesinde kurulan Bingöl Üniversitesi’ne ait arılık; Sayın Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Solmaz ve Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer tarafından PİKOM koordinatör yardımcıları ve basın mensupları eşliğinde ziyaret edildi. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak basın mensuplarına verdiği demecin ardından üniversite arılığında ilk bal sağımını gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, bal sağımını gerçekleştirdikten sonra basın mensuplarına devam eden projeler ve bu projelerden elde edilecek kazanımlar hakkında bilgi verdi. Yaptığı açıklamada Bingöl balının kalitesine ve ticari potansiyeline dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Çapak, “ Devam etmekte olan birçok proje var. Bu projeler bir yapbozun parçaları gibi birbirini tamamlıyor. Projelerimiz bal üretimi ve kalitesinde etkisini göstermeye başladı. Propolis ve polen kullanımı ve üretimi arttı. Önümüzdeki günlerde Bingöl Üniversitesi etiketli bal ürünleri ve bal içerikli ticari potansiyeli olan ürünleri de göreceğiz. Çünkü amacımız sadece bölgesel kalkınma değil AR-GE çalışmalarıyla da yeni ürünler de ortaya koymak. Üniversitemizin Atatürk Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Çukurova Üniversitesi ile protokol anlaşmaları bulunmakta ve bu doğrultuda ortak çalışmalarımız devam etmektedir. Bingöl bir bal kentidir. Bingöl Üniversitesi bal konusunda öncü üniversite olarak Bingöl balını çok iyi yerlere taşıyacak. Bal oranında ve kalitesinde ciddi bir artış var. Bu artışta istikrarı sağlayarak Bingöl’ü bal konusunda bir marka haline getireceğiz” dedi.