Bingöl Üniversitesi PİKOM (Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimi) tarafından Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen Uluslararası Arıcılık Araştırmaları ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Stratejileri Kongresinde alanında uzman akademisyenler tarafından yüzün üzerinde bilimsel çalışma sunuldu.

Çalışmalar içeriğine göre bir oturum başkanı eşliğinde bitki, kalkınma ve arı salonlarında ilgili katılımcılara sunuldu. Sunumlarını bitiren bilim insanları katılımcıların sorularını yanıtladıktan sonra oturum başkanı tarafından takdim edilen katılım belgelerini aldı. Uluslararası kongreye öğrenciler ve kongre konuları ile ilgili konularda sahada aktif olarak çalışan üreticiler tarafından da yoğun ilgi gösterildi.