"Arıların Canlılar İçin Önemi" Konulu Canlı Çizim Etkinliği Gerçekleştirildi

PİKOM ve Bingöl İl Milli Eğitim işbirliği ile Bingöl Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından "Arıların Canlılar İçin Önemi" konulu canlı çizim etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Çiftçi, PİKOM Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay, Üniversitemiz Genel Sekreteri Mesud Öğmen, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yusuf Tokuş, Şube Müdürleri, Bingöl İli Arıcılar Birliği Başkanı Mehmet Can Üzer ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Gerçekleştirilen etkinlikte, Bingöl Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri "Arıların Canlılar İçin Önemi" konusunda dört farklı teknikte toplam 15 eser verdi. Arıcılık Araştırma bölümü Dr. Öğr. Üyesi Münire Turhan tarafından arıların doğal döngüdeki önemine dair  söyleşi gerçekleştirilerek öğrencilerin soruları cevaplandı. Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümü öğrencileri program boyunca gerçekleştirdikleri müzik dinletisi ile beğeni topladı. Program, Rektörümüz İbrahim Çapak'ın, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Tarık Ertaş'a plaket takdim etmesi ve öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.