“Bingöl Balı Coğrafi İşaret Denetim Süreci"ne Tabi Olmak İçin Başvuru Süresi Uzatıldı
Bingöl Balı Coğrafi İşaret başvuru dosyasının tescillenmesinin ardından "Üretim-Pazarlama-Dağıtım-Piyasaya Arz" kısmında faaliyetlerini sürdüren ve denetime tabi olmak isteyenlerin kayıt altına alınmasına dair başvurular 14 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatılmıştır.
Denetim sürecinde, denetime tabi olanlar Bingöl Üniversitesi (Koordinatörlüğün’de)-Bingöl Belediyesi-Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü-Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası-Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği’nden konunun uzmanı en az birer (1) personel ile oluşturulan denetleme komisyonunca denetime tabi tutulacaktır.
Bu kapsamda;
- Denetime tabi olmak isteyen ve sadece Üretim basamağında faaliyet gerçekleştirenlerin üreticiler kayıtlarına ilişkin bilgilerini kayıt ettirmek üzere Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Hikmet BAHADIR’a başvurabileceklerdir.
- Denetime tabi olmak isteyen ve Üretim-Pazarlama-Dağıtım-Piyasaya Arz basamağında faaliyet gerçekleştirenlerin kayıtlarına ilişkin bilgilerini kayıt ettirmek üzere Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda İbrahim BASATEMÜR’e başvurabileceklerdir.
Notlar:
1-Kayıtlar 23.06.2023-14.07.2023 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde bizzat yapılmalıdır.
2-“Bingöl Balı” logosu ve “Menşe Adı Coğrafi İşaret” logosunun kullanım hakkına kayıtlı olan ve denetlenmeye tabi olanlar sahip olabileceklerdir.
3-Denetlenme sonrası analiz işlemlerinden doğan ücret denetlenene aittir.