"Bingöl’de Bilim Yolculuğu Projesi" nin Son Durağı PİKOM Oldu

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen ve gençlere Fen Bilimlerini sevdirmeyi amaçlayan “Bingöl’de Bilim Yolculuğu Projesi”nde bu yıl sona gelindi.   Proje kapsamında Üniversitemizin de aralarında bulunduğu farklı kurumlarda öğrencilere yönelik bilimsel eğitim ve faaliyetlerin gerçekleştirildiği bilim istasyonları kuruldu. Üniversitemiz istasyonunda, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya ve Biyoloji Laboratuvarlarında Öğr. Gör. Serhat Koçyiğit koordinatörlüğünde, Öğr. Gör. Sedat Yelkovan ve Öğr. Gör. Davut Karahan gözetiminde öğrencilere yönelik kimya, gıda ve biyoloji alanlarında deney gösterimleri  yapıldı. Projenin son günündeki deneylerin gıda ve biyoloji ayağı ise PİKOM bünyesinde gerçekleştirildi. Bal arısının gelişimsel evrelerinin anlatılarak mikroskop altında incelenmesi ile yaklaşık 250 öğrencinin dahil olduğu projenin bu yılki eğitimlerinde sona gelindi.