Bingöl İlinde Arı Ürünleri Ticareti Yapan İşletmelerin Temsilcileriyle İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Bingöl ilinde arı ürünleri ticareti yapan işletmelerin temsilcileriyle ticari sektörde yaşanan sorunlar ile ilgili istişare toplantısı yapıldı. Toplantıya Üniversitemizden PİKOM Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay, Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Demir ve Öğr. Gör. Mahmut Çakan katıldı. Toplantıda bal üretimi yapan üreticilerin katma değeri yüksek diğer arı ürünlerine nasıl yönlendirilebileceğine dair fikirler paylaşıldı. Balın yanında polen, propolis ve arı sütü üretimi için arıcıların eğitilmesi ve teşvik edilmesi gerektiği belirtildi. Satış yapan firmaların ise ihracatta yaşadığı problemler ve çözüm yollarına dönük fikir alışverişi yapıldı. Arıcıların bu yöndeki talepleri değerlendirilerek Bingöl Üniversitesi ve PİKOM olarak destek verileceği belirtildi. Katılımcılar ayrılırken bu toplantıların tekrar yapılması kararlaştırıldı.