Üniversitemiz, ‘Pilot Üniversite’ Kapsamında Uluslararası Çalışmalarını Sürdürüyor

2016 yılında “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi” kapsamında ‘Tarım ve Havza Bazlı Kalkınma Alanı’nda pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi ulusal ve uluslararası alanda çalışmalarını sürdürüyor.

Üniversitemiz, bu alanda Azerbaycan Cumhuriyeti Azerbaycan Arıçılar Assosiasiyası arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında yürütülen çalışmaları gözlemlemek ve eğitim almak için Azerbaycan Cumhuriyeti Azerbaycan Arıçılar Assosiasiyası’ndan Üniversitemize gelen  Pərvin Lətifova ve Xatire Babayeva, Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çaprak’ı makamında ziyaret etti.  Pilot Üniversite Koordinasyon Merkezi Birimi (PİKOM) Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay ve Koordinatör Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Demir'in de aralarında bulunduğu Üniversitemiz heyeti ve  Azerbaycan’da arı ve arı ürünleri alanında güçlü faaliyetlerde bulunan Qinyet Oğulları firması arasında gerçekleştirilen görüşmelerde yapılabilecek proje ve iş birliklerine dair karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Üniversitemiz ile Azerbaycan Arıcılar Birliği Arasında İş Birliği Protokolü kapsamında gerçekleştirilen bu eğitim ve ziyaret programının kendilerini oldukça mutlu ettiğini,  Azerbaycan ile ortak çalışma konularında her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirtti.

Program kapsamında ayrıca Azerbaycanlı kursiyerler Lətifova ve Babayeva'ya, PİKOM Koordinatörlüğü ile Arı ve Doğal Ürünler Ar-Ge ve Ür-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen “Uygulamalı Arı ve Arı Ürünleri Ürün Geliştirme” eğitimi verildi. Eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere sertifikaları PİKOM Koordinatörü Doç. Dr. Nusret Özbay tarafından takdim edildi.

Sertifika töreni sonrasında Bingöl Üniversitesi Modern Arıcılık Kompleksi, Bingöl Arıcılar Birliği ve Bingöl Çapakçur Bal firmasının organize sanayi bölgesinde kurulan yeni bal dolum ve paketleme tesisini ziyaret eden kursiyerler, eğitim ve ziyaret programından çok memnun kaldıklarını belirterek başta Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çaprak olmak üzere, programın hazırlanmasında emeği geçen tüm üniversite personeline teşekkür ettiler.