Geleneksel Bingöl Bal Yarışması’nın Son Başvuru Tarihi Uzatılmıştır

5. Geleneksel Bingöl Bal Yarışması’nın son başvuru tarihi uzatılmıştır. Yarışmaya son başvuru tarihi 9 Eylül 2022 olarak güncellenmiştir.

Geleneksel Bingöl Bal Yarışması’na katılmak isteyen arıcılarımızın bal numunelerini 9 Eylül 2022 tarihine kadar Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliğine elden teslim etmeleri gerekmektedir.

Bingöl Üniversitesi Pilot Üniversite Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğü

Yarışmaya başvuru kuralları:

• Yarışmaya katılacak arıcıların Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ne kayıtlı olmaları ve bunu belgelendirmeleri gerekmektedir.
  • Yarışmada jüri üyesi olanlar, birinci dereceden akrabaları ve ticari markalar yarışmaya katılamazlar.
  • Arıcılar 2022 yılında Bingöl İli sınırlarında ürettikleri ballar ile yarışmaya katılmalıdır.
  • Bal örnekleri, her biri 300-350 gram olacak şekilde, daha önce kullanılmamış 3 (üç) ayrı renksiz kavanozda teslim edilmelidir. (Kavanozların etiketleme işlemi başvuru esnasında yapılacaktır.)
  • Bal örnekleri 16 Ağustos - 9 Eylül 2022 tarihleri arasında Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliğine elden teslim edilmelidir.
  • Yarışma sonuçları değerlendirmeler bitince Üniversitemiz tarafından ilan edilecektir.