PİKOM Projeleri
Devam Eden PİKOM Projeleri ve Uzmanları |
||||
|
Proje No |
Yürütücü |
Başlık |
Proje Uzmanı |
1 |
PİKOM-MERLAB.2022.001
|
Dr. Öğr. Üyesi İnan DURSUN |
Bingöl'de Yerel Marketlerden Temin Edilen Ballarda Veteriner İlaç Kalıntılarının LC-MS/MS ile İncelenmesi |
Arş. Gör. Dr. Orhan İNİK |
2 |
PİKOM-KP.2022.003
|
Dr. Öğr. Üyesi Deniz CANLI |
Arıcılık Alanında Çok Yönlü Eğitim ve Uygulama Yaklaşımları |
Arş. Gör. Sultan TOY YELKOVAN |
3 |
PİKOM-KP.2022.002
|
Dr. Öğr. Üyesi İnan DURSUN |
Bingöl İlinde Bulunan Bal Arısı (Apis mellifera L.) Irk ve Genotiplerini Temsil Eden Kolonilerin Orijinal Alanında Belirli Karakterler Yönünden İyileştirilmesi |
Öğr. Gör. Zeynep Sultan ERDOĞDU GÜN |
4 |
PİKOM-KP.2022.001
|
Dr. Öğr. Üyesi Veysel SÜZERER |
Sürdürülebilir, Tekrarlanabilir ve Güvenilir Analiz Stratejilerinin Geliştirilmesi |
Arş. Gör. Dr. Sıraç YAVUZ |
5 |
PİKOM-GENEL.2022.001 |
Dr. Öğr. Üyesi Ramazan GÜN |
Tarım ve Havza Bazlı Kalkınmada Sürdürülebilir Stratejilerin Geliştirilmesi |
Arş. Gör. Sultan TOY YELKOVAN |
6 |
PİKOM-KP.2023.002
|
Doç. Dr. Bülent KAYA |
Propolis ve Perga Ekstrelerinin Enzim İnhibitör Aktiviteleri ve SPF Değerleri Araştırılarak, Ciltteki Tahribatı Giderici (kırışıklık, yaşlanma vb gibi.) Lipozom ile Zenginleştirilmiş Fitokozmetik Ürün Geliştirilmesi |
Öğr. Gör. Zeynep Sultan ERDOĞDU GÜN |
7 |
PİKOM-KP.2023.001 |
Doç. Dr. Bülent KAYA |
Bingöl Propolisinin Doğal Gıda Katkı Maddesi Olarak Mayonez Üretiminde Kullanılması |
Arş. Gör. Sultan TOY YELKOVAN |
8 |
PİKOM-KP.2021.001
|
Dr. Öğr. Üyesi Duygu Nur ÇOBANOĞLU |
Bingöl'de Yerel Arıcılık Potansiyelinin Verim, Kalite ve Kışlatma Açısından Değerlendirilmesi: Örnek Model Uygulamalar |
Öğr. Gör. Dr. Ebubekir İZOL |
9 |
PİKOM-Arı.2019.010
|
Dr. Öğr. Üyesi Veysel SÜZERER |
Bingöl Balından Katma Değerli Kozmetik Ürünlerin Geliştirilmesi ve Üretimi |
Öğr. Gör. Dr. İbrahim ŞAHİN |
10 |
PİKOM-Arı.2019.003
|
Dr. Öğr. Üyesi Veysel SÜZERER |
Bingöl Balının Markalaşmasına Yeni Nesil Teknolojik Dokunuş: DNA Barkodlama |
Öğr. Gör. Dr. Ahmet KADİROĞLU |
11 |
PİKOM-Arı.2019.007
|
Dr. Öğr. Üyesi Duygu Nur ÇOBANOĞLU |
Bingöl İli Polen Peletlerinin Botanik Orjini, Fenolik Profili, Antioksidan Aktivitesi, Ağır Metal İçeriği, Antimikrobiyal ve Antidiyabetik Etkisinin Belirlenmesi |
Öğr. Gör. Enes KAYA |
12 |
PİKOM-Arı.2019.012 |
Dr. Öğr. Üyesi Dılhun Keriman ARSERİM UÇAR |
Bingöl Bölgesinden Elde Edilen Propolisin Enkapsülasyon ve Taşınımı için Nano-Mikro Taşıyıcı Sistemlerin Geliştirilmesi ve Karakterize Edilmesi |
Arş. Gör. Dr. Hasan ER |
13 |
PİKOM-KP.2023.003
|
Dr. Öğr. Üyesi Duygu Nur ÇOBANOĞLU |
Bingöl Üniversitesi Modern Arıcılık Kompleksi Arıcılık Altyapısının Geliştirilmesi ve Farklı Kovan Tiplerinden Elde Edilen Balların Bazı Kalite Parametrelerinin Karşılaştırılması |
Öğr. Gör. Dr. Buket ARICI |
14 |
BAP-ARGE ÜRGE.2023.001
|
Öğr. Gör. Dr. Sedat YELKOVAN |
Bingöl İlindeki Doğal Ürünlerden Elde Edilen Ekstraksiyonların Nosema Hastalığı Üzerine Etkilerinin in vitro Koşullarda Araştırılması |
Arş. Gör. Dr. Sinem IŞIK |
15 |
PİKOM-Arı.2024.001
|
Arş. Gör. Dr. Perihan ÇULUN |
Arı Yetiştiriciliği ve Sulamada Enerji İhtiyaçlarını Daha Ekonomik Karşılamaya Yönelik Güneş Panellerinin Verimlerini Arttıracak Pasif Soğutma Modüllerinin Üretilmesi |
Öğr. Gör. Dr. Serhat KOÇYİĞİT |
16 |
PİKOM-.2024.001 |
Öğr. Gör. Dr. Emre KAYGUSUZ |
Bingöl Üniversitesi Ar-Ge ve Ür-Ge Faaliyetleri Sonucu Elde Edilen Ürünlerin Tanıtımının Geliştirilmesi |
Öğr. Gör. Dr. Zeynep ÜRÜŞAN |
17 |
PİKOM- Bitki. 2024.001 |
Arş.Gör.Dr.Sıraç YAVUZ |
İhtisaslaşma Programı Kapsamında Yüksek Besin Değerli ve Bağışıklık Güçlendirici Arı Keklerinin Üretilmesi ve Geliştirilmesi |
Öğr. Gör. Abdurrahman ŞİMŞEK |
18 |
PİKOM-Arı.2024.002 |
Arş.Gör.Dr. Orhan İNİK |
Bingöl Ve Komşu İllerde Belirlenen Lokasyonlarda Bazı Yerli Sebze Genotiplerinin Araştırılması ve Bölgede Ticari Potansiyelinin Belirlenmesi |
Öğr.Gör. Dr. Muammer EKMEKÇİ |
Tamamlanan PİKOM Projeleri ve Uzmanları |
||||
|
Proje No |
Yürütücü |
Başlık |
Proje Uzmanı |
1 |
PİKOM-KP.2021.004 |
Doç. Dr. Fethi Ahmet ÖZDEMİR |
Bingöl yöresi yerel bal arısının tespit edilmesi. |
Arş. Gör. Dr. Sinem IŞIK |
2 |
PİKOM-KP.2021.002
|
Prof. Dr. Nusret ÖZBAY |
Bingöl Arı Ürünleri ile Katma Değeri Yüksek Alternatif Ürünlerin Üretimi |
Öğr. Gör. Dr. Sedat YELKOVAN |
3 |
PİKOM-KP.2021.003 |
Doç. Dr. Bayram YURT |
Bingöl'de Üretilen Balların Biyoyararlılık düzeyinin belirlenmesi ve Krem Bal Üretimi |
Öğr. Gör. Dr. Sedat YELKOVAN |
4 |
PİKOM-Genel.2020.001
|
Prof. Dr. Nusret ÖZBAY |
Arı, Arı Ürünleri ve Doğal Ürünler Üzerine Bingöl Üniversitesi'nde Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma ve İhtisaslaşma Modeli Oluşturma |
Arş. Gör. Dr. Sinem IŞIK |
5 |
PİKOM-Arı.2019.004 |
Prof. Dr. Ferdi AKMAN |
Pikom Projelerinde Kullanılacak Merkezi Laboratuvar Cihazlarının Bakım, Onarım ve Eğitim Hedeflerinin Gerçekleştirilmesi |
Öğr. Gör. Dr. Ali SİNAN |
6 |
PİKOM-Arı.2019.011 |
Doç. Dr. Fatma ESEN |
Çalışkan Arı, Üretken Kadın, Kaliteli Bal |
Öğr. Gör. Dr. Davut KARAHAN |
7 |
PİKOM-Arı.2019.002 |
Doç. Dr. Ece ALTUNBAŞ ŞAHİN |
Bingöl Balının Kalitesinin Depolama Koşulları ile Değişimi |
Arş. Gör. Sultan TOY YELKOVAN |
8 |
PİKOM-Arı.2019.008 |
Doç. Dr. Yasin DEMİR |
Farklı Tarımsal Atıklardan Kovan Yapı Malzemesi Üretimi ve Fiziko-Mekanik Özelliklerinin Belirlenmesi |
Öğr. Gör. Dr. İbrahim ŞAHİN |
9 |
PİKOM-Bitki.2019.001 |
Doç. Dr. Erdal ÇAÇAN |
Bingöl Üniversitesi Bünyesinde Arı Merasının Kurulması |
Öğr. Gör. Zeynep Sultan ERDOĞDU GÜN |
10 |
PİKOM-Arı.2019.009
|
Doç. Dr. Harun Kaya KESİK |
Bingöl ili bal arılarında (Apis mellifera) Varroa spp.'nin prevalansı, moleküler karakterizasyonu ve biyolojik yöntemler ile önlenmesi |
Öğr. Gör. Enes KAYA |
11 |
PİKOM-Arı.2019.005
|
Prof. Dr. Hakan İNCİ |
Bingöl Yöresinde Farklı Dönemlerde ve Farklı Yöntemlerle Elde Edilen Propolislerin Verim, Kalite ve İçerik Bakımından Karşılaştırılması |
Öğr. Gör. Mahmut ÇAKAN |
12 |
PİKOM-Arı.2018.005 |
Doç. Dr. Şenol ÇELİK |
Tarım ve Havza Bazlı İhtisaslaşma Programı Süreci ve Paydaş Görüşlerinin Değerlendirilmesi |
Dr. Öğr. Üyesi Deniz CANLI |
13 |
PİKOM-Arı.2018.010
|
Dr. Öğr. Üyesi Fevzi KAÇER |
Bingöl İlinde Arıcılık Sektöründe Alternatif Örgütlenme Modellerinin Geliştirilmesi |
Öğr. Gör. Zeynep Sultan ERDOĞDU GÜN |
14 |
PİKOM-Arı.2018.002 |
Prof. Dr. Nevzat ESİM |
Bingöl Koşullarında Damızlık Saf Kafkas (Apis Mellifera Caucasica) ve Kafkas Melezi Ana Arı Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması |
Arş. Gör. Dr. Sinem IŞIK |
15 |
PİKOM-Arı.2018.008
|
Dr. Öğr. Üyesi Nurullah DEMİR |
Bingöl İlinin Farklı Bölgelerinde Üretilen Balların Bazı Fizikokimyasal Parametreleri, Uçucu Bileşenleri, Mikro ve Eser Elementleri ile Birlikte C4 Düzeylerinin Belirlenmesi |
Arş. Gör. Dr. Hasan ER |
16 |
PİKOM-Arı.2019.001 |
Prof. Dr. Halim TATLI |
Bingöl Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırma Merkezinin (BÜSEAM) Açılarak Bingöl'deki Sosyo-Ekonomik Göstergelerin Hesaplanması |
Arş. Gör. Dr. Sıraç YAVUZ |
17 |
PİKOM-Arı.2018.003
|
Dr. Öğr. Üyesi Vedat AVCI |
Bingöl İlinde Arıcılığın Mekansal Dağılışı, Bu Dağılışı Etkileyen Jeomorfolojik-Klimatik Faktörler ve Arıcılık Envanterinin Oluşturulması |
Arş. Gör. Sultan TOY YELKOVAN |
18 |
PİKOM-Bitki.2018.007 |
Prof. Dr. Lütfi BEHÇET |
Çapakçur Vadisi (Bingöl) Florası |
Arş. Gör. Sultan TOY YELKOVAN |
19 |
PİKOM-Arı.2018.006 |
Prof. Dr. Ramazan SOLMAZ |
Bingöl Propolis ve Polenlerinin Yeni ve Alternatif Kullanımları: Saflaştırılmış Ürünler, Kendi Kendine Biriken Tek Tabakalı Nano Filmler ve Uygulamaları |
Öğr. Gör. Dr. Ali SİNAN |
20 |
PİKOM-Arı.2018.007 |
Doç. Dr. Mehmet Seyman ÖNDER |
Arıcıların Sosyal Durum Analizlerinin Yapılması ve Rehabilite Edilebilir Alanların Tespiti |
Öğr. Gör. Dr. Sedat YELKOVAN |
21 |
PİKOM-Arı.2018.004 |
Doç. Dr. Yusuf TEMEL |
Bingöl merkez ve ilçelerinde bal üretimi, Bingöl balında bulunan çeşitli enzimlerin analizi, bazı biyokimyasal parametrelerin ve melissapalinolojik özelliklerin belirlenmesi |
Arş. Gör. Sultan TOY YELKOVAN |
22 |
PİKOM-Arı.2018.001
|
Doç. Dr. Ekrem DARENDELİOĞLU |
Bingöl Arı Sütünün Biyolojik Aktivitelerinin Belirlenmesi |
Arş. Gör. Dr. Hasan ER |
23 |
PİKOM-Bitki.2018.001 |
Doç. Dr. Yasin DEMİR |
Çapakçur Havzasında (Bingöl) Farklı Arazi Kullanımı Altında Oluşan Toprakların Temel Özellikleri ve Verimlilik Potansiyelinin, Bazı Polenli Bitkilerin Besleme Durumunun ve Çapakçur Çayı Su Kalitesinin Belirlenmesi |
Öğr. Gör. Dr. Ahmet KADİROĞLU |
24 |
PİKOM-Bitki.2018.004
|
Doç. Dr. Azize DEMİRPOLAT |
Sancak Bucağı (Bingöl-Merkez) ve Çevresinin Florası ile Bu Alanda Arıcılık Potansiyeli Olan Bitkilerin Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi |
Öğr. Gör. Dr. Ahmet KADİROĞLU |
25 |
PİKOM-Bitki.2018.003
|
Dr. Öğr. Üyesi Azize DEMİRPOLAT |
Bingöl Merkez ile Genç İlçesi Arasındaki Sahanın Florası ve Bu Alanda Bulunan Önemli Bazı Bitkilerin Morfolojik, Anatomik, Palinolojik ve Kimyasal Özelliklerinin Araştırılması |
Arş. Gör. Dr. Sinem IŞIK |
26 |
PİKOM-Bitki.2018.002 |
Prof. Dr. Rıdvan POLAT |
Solhan ve Genç İlçelerinin Arı Florasının Tespiti ile Ballarının Palinolojik Özelliklerinin Belirlenmesi |
Arş. Gör. Dr. Sıraç YAVUZ |
27 |
PİKOM-Bitki.2018.006 |
Prof. Dr. Alaaddin YÜKSEL |
CBS Teknikleri ve İHA Tabanlı Multispektral Veriler ile Bingöl İli Mevcut Doğal Kaynaklarının Arıcılık Potansiyeli Açısından Değerlendirilmesi ve Çotla Bal Havzasının Oluşturulması |
Öğr. Gör. Mahmut ÇAKAN |
28 |
PİKOM GENEL GİDERLER
|
Prof. Dr. Nusret ÖZBAY |
Pilot Üniversite Koordinasyon Biriminin Gereksinimleri |
Arş. Gör. Dr. Sıraç YAVUZ |
29 |
PİKOM-Arı.2020.001
|
Dr. Öğr. Üyesi Duygu Nur ÇOBANOĞLU |
Bingöl Üniversitesi Modern Arıcılık Kompleksi (BÜMAK) |
Öğr. Gör. Dr. Ebubekir İZOL |