PİKOM Koordinatör
Dr. Ebubekir İZOL
Koordinatör
2016 yılında Dicle Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Ana bilim dalında yüksek lisans mezunu oldu. Yüksek lisans tez konusu ''Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin LC-MS/MS ile Sekonder Metabolitlerinin ve Biyolojik Aktivitelerinin Belirlenmesi''dir. 2020 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Ana bilim dalı Biyokimya bilim dalında doktoraya başladı ve 2023 yılında mezun oldu. Doktora tez konusu ''Arı Ürünlerinin (Bal, Polen, Propolis, Arı Sütü Ve Arı Ekmeği) Fitokimyasal İçerikleri ve Fizikokimyasal Analizleri ile Antioksidan, Anti-Alzheimer, Antiglokom, Antiepilepsi ve Antidiyabetik Etkilerinin Belirlenmesi''dir.
2023 yılında Bingöl Üniversitesi akademik teşvik puanlamasında en yüksek puanı alarak birinci oldu. 2023 yılında Erasmus programı kapsamında Portekiz Coimbra Üniversitesinde görev yaptı. 12 projede görev aldı, 21 uluslararası makalesi (çoğunluğu SCI-Expanded), 56 uluslararası kongre bildirisi, 3 ulusal kongre bildirisi, 40 uluslararası bilimsel kitap bölümü, 14 uluslararası bilimsel kitap editörlüğü, 14 farklı uluslararası dergide hakemliği bulunmaktadır. H indeksi 16, atıf sayısı 823 olup sürekli artmaktadır.
2018 yılında Bingöl Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı. 2021 yılında Bingöl Üniversitesi Arı ve Doğal Ürünler Ar-Ge ve Ür-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezine görevlendirildi. 04.11.2024 itibari ile Bingöl Üniversitesi Pilot Üniversite Koordinasyon Merkez Birimine Koordinatör olarak, Bingöl Üniversitesi Arı ve Doğal Ürünler Ar-Ge ve Ür-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezine ve Bingöl Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi Arıcılık ve Arı Ürünleri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezine Müdür olarak atandı ve bu görevleri halen sürdürmektedir.
Seminer, çalıştay, kongre ve sempozyumlarda görev almıştır. LC-MS/MS, GC-MS, HPLC, Raman spektroskopisi, ICP-MS, Atomik Absorpsiyon Spektroskopisi (AAS), UV-VIS ve Floresans Spektrometre, Taramalı Elektron Mikroskobu ve X-Işını Difraksiyonu (XRD) gibi önemli cihazların sertifikalarını alarak kullanımlarını gerçekleştirdi. Birçok multidisipliner çalışmayı halen devam ettirmektedir.
Detaylı CV için lütfen tıklayınız.